torsdag den 9. oktober 2008

Innovation Center Denmark 9.10.

Et par uger før rejsen opdagede jeg, at den danske regering har ændret sin erhvervsfremme til at omfatte et særligt initativ indenfor innovation, hvor bl.a. Silicon Valley indgår som et indsatsområde. Centret ligger i Palo Alto - få kilometer fra Marriott Santa Clara, hvor Intel holder sin leadership in action summit, og det var derfor nærliggende at opsøge dem og høre mere om, hvilke projekter en statslig institution kan hjælpe på vej.

Mine første forespørgsler var ikke lovende, da centrets hjemmeside henviste til en person, der ikke længere var ansat. Sporet blev dog hurtigt varmt, og jeg fik jeg fat i de rigtige personer, bl.a. direktøren Marianna Lubanski, som straks inviterede mig til et møde.

Innovation Center Denmark løser dels klassiske erhvervsfremmeopgaver for danske virksomheder, der vil slå sig ned i området samt tiltrækker amerikanske virksomheder til Danmark, men har også mere udadvendte og proaktive indsatser med inkubator-funktioner og modning af opfindelser foruden at stille kontorer, mødelokaler og virtuel adresse til rådighed for danske iværksættere og virksomheder, der vil prøve lykken i Silicon Valley og California.

Centret har friere hænder end typiske erhvervsfremmekontorer og afstanden til moderlandet giver også muligheder for at sætte ting igang, der formodentlig ikke ville kunne lade sig gøre i Europa. Succeskriterierne er fleksible og de frie midler og rådgivningsressourcerne kan anvendes til at bakke ideer op, der ikke lige med det samme kan anses for at være bæredygtige som forretninger, men som har tilstrækkelig tværfaglig sprængkraft, og kan markere dansk innovationsevne.

Helt konkret aftaltes opfølgninger med kontakt til CBS, som centret har stor interesse i at arbejde sammen med, og da instituttet, som CKL hører til under, har innovationsforskning igang, er det lige til at anbefale flere navne, der kan indgå i netværkssamarbejde.

Ingen kommentarer: